11/07/20 gesprek met Willemijn
voedselbosje op Landgoed de Leperkoen, Lunteren

Willemijn is in het najaar van 2019 gestart met haar voedselbosje, een ovaal in het bos van het landgoed wat ze bezit samen met haar familieleden. Ze houdt het nog een beetje klein omdat al het bos eigendom van iedereen is, en niet iedereen voor een voedselbos is. Ze heeft een 15-tal bomen aangekocht bij de Vrolijke noot: kers, appel, peer en walnotenbomen. Om ze van voldoende licht te voorzien heeft ze een aantal Amerikaanse eiken gekapt.
Ze vertelt daarbij dat er gevraagd werd door haar opleider waarom ze dat deed: dat was omdat er voldoende licht moet zijn voor de jonge aanplant. Vanwege dat licht wordt er altijd geadviseerd om aan de bosrand te starten, maar daar was geen plek. De onderlaag (struiken en kruiden) heeft ze nog niet aangeplant, die komt later. Eerst maar eens zien of de bomen goed aanslaan.

Haar lievelingsboom is de halfstam kersenboom. De vruchten zijn heerlijk sappig en vol van smaak. De smaak doet denken aan zomer. De boom heeft ook prachtige bloesem.
Fase: begin, net de eerste bomen geplant.
Opleiding gedaan bij The Plant, door Wouter van Eck, georganiseerd door Frank Gorter, drie jaar geleden.
Leuk, geniet van: dat het een natuurlijk proces is, het gaat ook organisch.
Lastig: keuzes maken, welke plant, waar en wanneer neer te zetten. Boeken helpen wel, maar ze leert liever door het te doen (samen met iemand anders dus?)
Lastig is ook dat ze niet alles kan doen wat ze zou willen, vanwege familieleden die andere plannen met het bos hebben.

 

   

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.