Snelle iteratie: de Biesterije, 26 januari

Ik wilde kijken of de vorm, een vierkant van 1m2 omlijnd door stroken wit papier, visueel zou kunnen werken. Ook wilde ik onderzoeken of je een meetwaarde kan inbouwen, waar een favoriete plek (in de natuur, of elders) bij verschillende deelnemers aan voldoet. Daarnaast ben ik ook nieuwsgierig naar de individuele verhalen waarom iemand zo’n plek uitkiest, en wat zo’n plek uniek maakt.

Met mijn gezinsleden, schoonzus en aangetrouwde neef zijn we ons familielandgoed de Biesterije van 46Ha in getrokken op zoek naar ieders favoriete plek in het bos; dat kon eenieder vrij makkelijk bedenken omdat we allemaal ons bos vrij goed kennen. Ze gingen één voor één staan en ik trok de vierkante meter om hun heen met de papieren stroken.

We vonden een aantal zeer mooie plekken in het bos, die ik ook nog niet op die manier had bekeken. Het levert ook leuk beeld op, ik word blij van de trotse blikken; ‘hier sta ik, op mijn mooie plek’.

Kan ik de beelden van de witte vierkanten met elkaar vergelijken? Heeft het zin om te zoeken en streven naar een meest ideale plek in de natuur? Heeft dit zin voor mijn onderzoek naar bosbouw en voedselbos? Waarschijnlijk zijn er meer deelnemers nodig om iets te kunnen concluderen.

De Biesterije is opengesteld voor publiek: website biesterije

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.