Sinds september 2020 ben ik begonnen bij de meewerk ochtenden op vrijdag bij voedselbos Amsterdam (in west) Friso, de tuinder, Djoen en Laura zijn het kerngroepje, en later kwamen daar Tessa, May en Giulia bij. Tessa is nu vertrokken nar Italië, om daar geluk te beproeven.

Samen met Friso, Djoen, Emily en Tessa de vijver bevrijd van het teveel aan lisdodde (ja je KAN de spruiten van de plant eten, maar ik heb het nog niet gedurfd) met een # aan, heel leuk om te doen! Later met een grote groep vrijwilliger op bomenplantdag nieuwe bomen en struiken geplant en later de paden duidelijker gemaakt door strategisch paaltjes en houtrillen te plaatsen.

Later met Friso, May en Giulia in de winterkou planten zonder label gelabeld aan de hand van de voedselboskaart en de soortenlijst. Dat was best een hele puzzel, maar wel enorm leerzaam omdat we zelf de bomen in de winter met de kaart in de hand probeerden te herkennen. Het lukte en hielp enorm een overzicht van het bos en haar aanplant te krijgen. Nu met z’n zevenen een introductiecursus aan het ontwikkelen waarbij Djoen en Friso de workshop aan ons geven, en we deze daarna zelf gaan geven. Op naar het komende seizoen!

         

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.