In eerste instantie als oefenmateriaal voor de ontwerpcursus op aanraden van een bevriende landschapsarchitect, een % hectare groot perceel in het Brettengebied te Amsterdam. Gemeente Amsterdam heeft het perceel aangewezen voor een mogelijk voedselbos, is.m. de projectgroep de Bretten, LaBGreen. Het wachten was alleen op een initiatiefnemer…..
Welnu, ik maakte kenbaar die graag te willen zijn. Na een rondleiding ben ik zelf wat onderzoek gaan doen naar de grondsoort (zand) en een bezinkseltest. Ook meette ik welke gebieden het warmst zijn, en heb watermonster uit het vijvertje en wat planten sampels meegenomen. Het is een vreemd stuk land, er heerst een merkwaardige sfeer. Bij een tweede bezoek voelt het al wat vertrouwder. Er zijn wel wat activiteiten gaande, onder andere kamperen en een heer die een soort voedseltuintjes bewerkt.
Helaas kreeg ik afgelopen maandag het bericht dat een voedselbos er niet mogelijk is i.v.m. het nu afgeronde grondonderzoek: vervuild… zoals wel meer stukken land in en rond steden. Helaaas is het rapport niet in te zien. Misschien komt er een vervolg, en is een ander stuk grond wel geschikt. Laten we het hopen!

 
Bezinkseltest juli 2021………….    oktober 2021, eindelijk bezonken!


Plant samples: wilde appel (Malus Domestica), Vlier (Sambucus Nigra), Meidoorn (Crataegus), Wilg (Salix Alba), Schijnaardbei (Potentilla indica) e.v.a.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.