Workshop ontwikkeld met het oog op bestaande wilde eetbare planten in het voedselbos, om blik te verbreden en te verdiepen. Wat is er zoal eetbaar in een bos wat er aan inheemse planten groeien en wat kun je ervan maken?

We hebben bij voedselbos en stadstuinderij Noordoogst rondgewandeld en planten verzameld waaronder hondsdraf, paardenbloem, teunisbloem en veldzuring. Alle deelnemers gingen enthousiast aan de gang en waren blij bij de ontdekking van nieuwe smaken en texturen, en dat er zoveel eetbaars groeit in een voor hen bekende omgeving.

Eerst alles goed gewassen, daarna bloemenboter gemaakt van de gevonden wilde kruiden. Daarnaast had ik al gemaakte vlierbloesemgelei, ingelegde teunisbloemknoppen (net als kappertjes) en brandnetelpesto meegebracht -want die heeft een wat langere bereidingstijd- en die hebben we samen geproefd.

       

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *